Hozzávalók:
- Húsi darált legyen. pulyka,csirke,marha.
- A paradicsom szószt te készíted otthon.-turmixgéppel/ botmixerrel. Vízzel öntsd fel hogy ne legyen olyan sűrű.
- Fél vörös hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- Kókuszzsír
- Zöldfűszerek
- Só
- Bors
- Szerecsendió
Elkészítés:A hagymákat vágd apróra, és a vöröshagymát kezd el lepirítani kb 2 evőkanál kókuszzsíron. Amikor a hagyma már üveges, add hozzá a fokhagymát is, akkor jó, ha már érzed a fokhagyma illatát. Add hozzá a szárnyas darált húst és pirítsd le fehéredésig. Amikor már „kifehéredett” a husi, sózd meg, őrölj rá kevés borsot, és add hozzá a fűszereket. Ezektől a fűszerektől lesz igazán ízletes, és ne félj a szerecsendiótól, az sem baj, ha több megy bele! Keverd el jó alaposan és öntsd fel a paradicsom lével. Ha szükséges, adhatsz hozzá pici vizet még. Ha szeretnéd, nyugodtan adhatsz hozzá még több fűszert, minél több, annál pikánsabb lesz. A friss fűszernövényekből kevesebb is elég, mert erőteljesebb az ízük.A kókuszzsírnak és a darált szárnyasnak köszönhetően sokkal egészségesebbé varázsolhatjuk a bolognai szószt, nem lesz tele koleszterinnel és telített zsírokkal, és kalória értéke is sokkal kevesebb.Rizstésztával vagy bármilyen minőségi szénhidrát forrással bátran eheted.