- 3dl teljes kiőrlésű liszt
- 3dl sima liszt
- 3dl viz
- 20gr élesztő
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál só
- Kis kanál oregánó
- Kis kanál bazsalikom
- Kis kanál majoranna
- 1 kanál cukor
Így csináljad:
Kevergesd el meleg vízben a cukrot, hogy egy kicsit feloldódjon, majd morzsolgatva tedd bele az élesztőt, keverd el, és tedd félre kb. 10 percre, hogy felfusson az élesztő.
Egy nagy keverőtálba mérd ki a liszteket és a sót, öntsd bele az élesztős keveréket és az olívaolajat, meg a fűszereket. Kezeddel jól gyúrd át, hamar összeáll.
Takard le a tálat egy konyharuhával és tedd melegebb helyre keleszteni a tésztát.
Ha megkelt, válaszd ketté, és liszttel megszórt munkalapon egyenként nyújts ki tetszőleges vastagságúra.
Összeállítás és sűtés:
A sütőt tepsivel együtt melegítsd fel 200°C-ra.
A felforrósított tepsit óvatosan vedd ki, szórd meg egy kevés liszttel, így nem fog leragadni a tészta.
Kend meg a paradicsom szósszal, vagy amilyen szósszal készíted (sok féle diétás szószt lehet készíteni). Választott feltételeket szépen helyezd el a pizzán, majd go be a sütőbe.
Feltéttel együtt süsd meg 10-15 perc alatt.